Dies Internacionals

El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, a través de la resolució 45/106, va designar l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat.

El Dia Internacional de les Persones Grans és un bon moment per fer més visibles a les persones grans i reivindicar el seu paper cabdal en la nostra societat.

Enguany es commemora el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, una fita important que recorda que els drets humans fonamentals s’han de protegir universalment.  Per aquest motiu, l’ONU ha establert que la 33a celebració del Dia Internacional de les Persones Grans estigui dedicada a demanar als estats que acompleixin aquests drets fonaments per a totes les persones grans.

Manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans 2023.

 

          Manifest català                                                 Manifest castellà

 

L’any 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 15 de juny com a Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans. 

El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar.

Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, com va posar de manifest la situació viscuda per la pandèmia de Covid-19.

Per aquest motiu, els consells de gent gran comarcals de Catalunya es van unir amb la campanya "PROU", que pretén sensibilitzar sobre els diferents maltractaments que poden patir les persones grans i la importància de denunciar-ho. 

 

                     Manifest català                            Manifest castellà

 

 

 

Les Nacions Unides commemoren el 23 de juny com el Dia Internacional de les Vídues (A/RES/65/189) des de 2011 amb la finalitat de donar veu a les experiències de les vídues i per a reactivar com més aviat millor el suport especial que necessiten.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte