Dies Internacionals

El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, a través de la resolució 45/106, va designar l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat.

Avui aquest centre d’interès mundial està situat en la pandèmia de la Covid-19, i les persones grans són l’epicentre d’aquesta pandèmia, essent qui està patint els efectes més greus. L'esclat de la pandèmia va desbordar la capacitat dels serveis socials i sanitaris d’arreu del món. Des de l’1 de març al 10 de setembre han perdut la vida per Covid-19 al Baix Llobregat 1.506 persones, de les quals 1.417 tenien 65 anys o més, i d’aquestes, 726 vivien en una residència. Per tant, gairebé la meitat de les morts per Covid-19 al Baix Llobregat corresponen a persones que vivien en residències.

Manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans 2022.

 

          Manifest català                                                 Manifest castellà

 

L’any 2011, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 15 de juny com a Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans. 

El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d’aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar.

Les situacions de maltractament es poden donar en l’àmbit domèstic, però també en l’àmbit institucional, tristament d’actualitat per la dramàtica situació viscuda per la pandèmia de Covid-19.

Per aquest motiu, els Consells de Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf s’han unit enguany amb la campanya “DESTAPA-HO, tu POTS!”, que pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran.

 

Les Nacions Unides commemoren el 23 de juny com el Dia Internacional de les Vídues (A/RES/65/189) des de 2011 amb la finalitat de donar veu a les experiències de les vídues i per a reactivar com més aviat millor el suport especial que necessiten.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte