25/6/21
El Consell Comarcal s’adhereix a la Red Europea de Innovación por la Inclusión

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, a través de l’Oficina de Projectes Europeus, s’ha adherit a la “Red Europea de Innovación por la Inclusión”, eina impulsada per la Fundació “Acción Contra el Hambre” que té com a objectiu ajudar diferents organitzacions internacionals a desenvolupar amb èxit projectes d’ocupació i emprenedoria inclusius a través de l’intercanvi de bones pràctiques i participació en programes europeus.

Aquesta adhesió s’emmarca en la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat establerta, l’any 2017, en el projecte “HELIOS: enfazitando en la inclusión social de los jóvenes que no estudian ni trabajan”. Projecte que promou la inserció laboral en el sector de l’Economia blava i circular, com a motor econòmic pel seu gran potencial per a la innovació, el creixement i la sostenibilitat.

El projecte Helios, fomenta també millorar l’ocupabilitat de dones en situació d’atur, i ajustar les seves competències amb les requerides actualment al mercat de treball, a més d’afavorir la inserció laboral a través del desenvolupament de la formació professionalitzadora, les pràctiques laborals en empreses, i les trobades de networking promovent acords de col·laboració entre els agents socials i econòmics i els centres de formació professional.

L’adhesió a la Red Europea de Innovación por la Inclulsión, suposa una bona oportunitat per donar visibilitat a l'Oficina de Projectes Europeus del Baix Llobregat davant altres entitats Europees, així com visualitzar oportunitats de col·laboració en projectes Europeus amb altres territoris.

A més, s’ajusta amb diverses línies estratègiques definides en el Pacte del Baix Llobregat per un Nou Impuls Econòmic i Social. Per exemple en la segona línia, enfortiment i preservació de les empreses del Baix Llobregat, facilitant el teixit productiu, mitjançant l’impuls a la innovació, la digitalització i la reducció de les desigualtats socials, de gènere i Inter generacionals, integri principis de l’economia social i dels sistemes territorials per millorar el posicionament i aprofitar economia d’escala, i es posicioni de forma adequada davant un futur sostenible, digital, integrador i innovador. També amb la tercera línia estratègica, Transició i sortida de la crisi de forma inclusiva i l'atenció a les persones.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte