30/6/21
El Consell Comarcal s’adhereix a la Xarxa ICLEI - Governs locals per la Sostenibilitat

El Consell Comarcal del Baix Llobregat s’ha adherit a la Xarxa ICLEI – Governs locals per la Sostenibilitat (International Council for Local Environmental Initiatives), la xarxa líder mundial de governs locals i regionals compromesos amb el desenvolupament sostenible.

ICLEI, va ser fundada el 1990 com “Consell Internacional per Iniciatives Mediambientals Locals”, i quan més de 200 governs locals de 43 països ho van acordar en una conferència inaugural, es va establir l’associació. Avui dia, la xarxa compta amb més de 1.200 ciutats adherides i està present en 84 països.

Sota la premissa bàsica de què l’acció local impulsa el canvi global i que el lideratge dels governs locals i regionals pot marcar una gran diferència a l’hora d’abordar complexos reptes ambientals, econòmics i socials,   l’associació proporciona consultoria tècnica, formació i serveis d'informació per a incrementar les capacitats administratives, compartir coneixements i fer costat als governs locals en l'aplicació local d'iniciatives de desenvolupament sostenible.

Aquesta adhesió permetrà analitzar vies de col·laboració amb altres membres de la xarxa ICLEI en projectes que estan alineats amb prioritats definides en el Pacte del Baix Llobregat per un nou impuls econòmic i social, i que tenen a veure amb la sostenibilitat, poder compartir bones pràctiques i afavorir un espai de col·laboració en el qual se simplifiqui el procés de generació de consorcis internacionals, tramitació de propostes a fons d’ajuts europeus.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte