09/12/22
La Xarxa Europea del Baix Llobregat rep un impuls des de Castelldefels

El dijous 1 de desembre, la Sala Polivalent del CEM Can Roca de Castelldefels va acollir la jornada “MUNICIPIS ACTIUS a la UNIÓ EUROPEA”, organitzada per l'Ajuntament de Castelldefels, amb el suport de l’Oficina de Projectes Europeus del Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona (DIBA).

També van col·laborar amb la jornada l'AMB i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.

A més de l'Ajuntament de Castelldefels, van participar diversos Ajuntaments de la comarca: Cervelló, Esplugues, Gavà, Olesa de Montserrat, Sant Boi, Sant Feliu, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

Van iniciar la jornada Esther Niubó, 2ª tinent d'Alcaldia, regidora de Presidència, Comunicació, Noves Tecnologies i Serveis Socials i Dependència i Lourdes Borrell, consellera de desenvolupament econòmic i estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Tot seguit, Olivia Patón, cap de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, va fer la introducció a la jornada.

A continuació van tenir lloc diverses ponències: 

  1. “Sensibilització de la Ciutadania, un compromís dels governs locals” a càrrec de Gemma Garcia, responsable de sensibilització i divulgació europea de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.
  2. “La xarxa europea al territori del Baix Llobregat” a càrrec de Roger Molins, coordinador de l'Àrea de desenvolupament econòmic i acompanyament local del Consell Comarcal del Baix Llobregat.
  3. “Projectes europeus, un repte dels ajuntaments” a càrrec de Gerard Mayol, Tècnic de relacions internacionals de l'Oficina d'Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona.
  4. “Les relacions internacionals de l'AMB” a càrrec de Xavier Estruch, Tècnic del Servei de Relacions Internacionals de l'AMB
  5. “La Comissió Europea amb els municipis” a càrrec de Laura Rahola, cap de comunicació de la representació de la Comissió Europea a Barcelona

 

També va tenir lloc una Taula d'experiències al Baix Llobregat, presentada per Joaquim Poley, cap de l'Oficina de Projectes Europeus del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Es van explicar experiències de Sant Boi, Gavà i Viladecans.

Durant tota la jornada hi va haver un intens debat de les persones assistents amb un intercanvi de bones pràctiques i de transferència de coneixement.

Per part de l'Ajuntament de Castelldefels van fer les presentacions de les persones ponents i moderació dels debats: Ruth Pueyo, cap de Secció de Serveis Generals i Desenvolupament, Àngela Rubí, Tècnica de Polítiques Transversals i Joaquim Millan, Assessor d'Alcaldia.

La consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell va destacar que “el Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb la seva Oficina de Projectes Europeus, està donant suport als municipis de la comarca i liderant aquesta cooperació tan necessària entre ajuntaments per promoure aliances territorials en els projectes europeus.”

La regidora, Esther Niubó va subratllar que “a Castelldefels s'ha donat el primer pas per impulsar la XARXA EUROPEA del BAIX LLOBREGAT amb el suport de l’Oficina de Projectes Europeus del Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Diputació de Barcelona (DIBA).”

Així mateix, va afegir que “Castelldefels, com els municipis que ens acompanyen, som referents de municipis actius, compromesos i actors en el marc europeu. Som l'Europa que fem, i des dels governs locals volem participar per fer-la millor.”

Olivia Patón va comentar que “des de la Diputació de Barcelona fa molts anys que es treballa en aquest àmbit amb la finalitat d'ajudar i donar suport als Municipis de la província de Barcelona a ser actius i participatius amb els programes i projectes de la Unió Europea.”

Laura Rahola va “felicitar la iniciativa de la Xarxa Europea del Baix Llobregat que des de Castelldefels s'ha impulsat com un exemple clar del compromís europeu dels ajuntaments catalans.”

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte