Participació

El Codi Ètic i de Bon Govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat, aprovat pel Ple en data 19 de juliol de 2021, insta a potenciar la ciutadania activa, participativa i crítica a través de noves accions de participació ciutadana. Amb l'aprovació del Codi Ètic, el Consell Comarcal es compromet a fomentar i facilitar l’assistència i representació de la ciutadania en espais i processos de participació, amb el compromís de compartir els resultats amb totes aquelles persones que n’han format part.

  

CONSELLS DE PARTICIPACIÓ:

El Consell Comarcal del Baix Llobregat disposa de quatre consells consultius: el Consell Consultiu de la Gent Gran, el Consell de les Dones, el Consell de Salut i el Consell Econòmic i Social. Es tracta d'òrgans de participació ciutadana en tot allò que fa referència a la tercera edat ,a la dona, a la Salut i al Desenvolupament Econòmic i Social a la comarca del Baix Llobregat.

 

 

PROCESSOS PARTICIPATIUS TANCATS:

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb el suport de tots els ajuntaments de la comarca i de la Diputació de Barcelona, va encetar l'any 2021 l’elaboració del Pla Estratègic per les Persones Grans del Baix Llobregat.

El principal objectiu del Pla és promoure polítiques d’envelliment actiu adreçades a les persones grans del territori, d’acord amb els 4 eixos establerts per l’Organització Mundial de la Salut:

1.    Salut
2.    Participació
3.    Seguretat
4.    Formació al llarg de la vida

L’elaboració del Pla ha contemplat una exhaustiva recollida de dades i el desenvolupament d’un procés participatiu que ha permès disposar d’una diagnosi completa sobre la situació de les persones grans de la comarca.

També s’ha comptat amb la participació de professionals d’administracions públiques, forces i cossos de seguretat, entitats sense ànim de lucre i una bona representació del teixit econòmic, polític i social del territori.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat ha esdevingut principal en el procés d’elaboració del Pla, amb propostes, reflexions i debats sobre les polítiques adreçades a les persones grans.

L'any 2022, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han elaborat el Pla Comarcal d'Adaptació al Canvi Climàtic. Aquest pla parteix del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia i té com a objectiu ser l'estratègia d'àmbit comarcal, d'adaptació al canvi climàtic, que identifiqui accions supramunicipals d'adaptació i que serveixi per revisar/actualitzar plans existents.
 
L’elaboració del Pla de Resiliència al Canvi Climàtic del Baix Llobregat – Adaptació i Economia Circular ha comptat amb un procés participatiu, en el que s’han realitzat tres sessions amb personal tècnic dels municipis de la comarca, i una sessió amb la ciutadania, en col·laboració amb els municipis, en la que es van exposar els treballs duts a terme i es van recollir propostes de les persones participants.
 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte