Promoure l'Ocupació a la Indústria Local

Iniciativa Comarcal que fomenta la COL•LABORACIÓ PÚBLICO-PRIVADA amb la finalitat D’ENFORTIR LA INDÚSTRIA local del sector de l'ALIMENTACIÓ, BEGUDES I TRANSPORT VINCULAT, AJUSTAR L'OFERTA a la DEMANDA i GENERAR LLOCS DE TREBALL de qualitat.

És una iniciativa comarcal subvencionada per la Diputació de Barcelona cofinançada pels Ajuntaments de la comarca i coordinat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat; també hi són presents agents econòmics (PIMEC, AEBALL, UGT, CCOO) , la UPC i l’agència d’innovació INNOBAIX.

El projecte s'emmarca en l'Acord de Concertació Territorial per al Desenvolupament Econòmic Local del Baix Llobregat i el Consell Econòmic Social del Baix Llobregat. A la comarca hi ha una aposta per potenciar aquelles activitats industrials amb valor afegit,  per dissenyar i impartir una formació professional orientada a les necessitats de les empreses industrials de la comarca i per la creació de programes d'inserció que fomentin una ocupació de qualitat.

Com ho fem!

El projecte compta amb tres eixos de treball:

Detecció de les necessitats formatives i dels perfils professionals més demandats
El projecte gira al voltant de la col•laboració directa de les empreses; elles són les que dibuixen quins són els perfils professionals més demandats i els més complicats de trobar, i quina és la formació que tenen en compte al moment de contractar.
A partir d’aquí, s’elabora la formació ocupacional demandada, els ajuntaments deriven persones participants al projecte, es forma als participants i es crea una borsa de treball amb els perfils professionals més demandats formats segons les necessitats del teixit industrial del sector.

La inserció de persones desocupades de la comarca.
Per tal d'incentivar la contractació el projecte compta amb una subvenció adreçada a les empreses entre 1.200€ i 2.400€ per a la contractació entre 3 i 6 mesos per persona. Aquesta subvenció pot ser complementària a les altres bonificacions i/o subvencions existents.

La creació d’una taules de concertació
Crear un espai amb empreses del sector, agents econòmics i administració pública amb l’objectiu de teixir una xarxa on es pugui reflexionar, debatre, proposar, compartir aspectes relacionats amb la indústria alimentària, de begudes i del transport vinculat. S'organitzaran seminaris, jornades de networking, informatives... per tal de crear sinergies i dinamitzar la indústria del sector a la comarca.

BENEFICIS PER A LES EMPRESES

  • Subvenció a la contractació (des de 1.200€ fins a 2.400 € per la contractació de 3 a 6 mesos)

  • Formació ocupacional subvencionada dissenyada a mida de les necessitats del sector.

  • Els participants del programa estaran becats durant la formació fins a 600€.

  • Facilitar professionals qualificats/des i formats/es a mida

  • Participació en taules de concertació vinculades al territori i al sector productiu: sessions de networking  amb empreses del sector, administracions públiques, centres d’ investigació  i universitat.

  • Accés a coneixements i a informació de l‘estat actual del sector i les seves futures necessitats, línies de creixement…

BENEFICIS PER A PERSONES EN SITUACIÓ D’ATUR

  • Formació ocupacional subvecnionada adaptada a les necessitats d’empreses del territori.

  • Beca de formació (150€/mes fins un total de 4 mesos).

  • Incorporació a una Borsa de Treball Activa en empreses del sector.

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte