Què és el SEAP?
Què és?
El Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones (SEAP) és un dispositiu que fomenta el bon tracte cap a les persones grans o en situació de fragilitat. Assessora als professionals que treballen amb l’atenció dels col·lectius quan es troben en situacions de vulnerabilitat o maltractament..
Línies de treball
- Prevenció: assessorament i formació a professionals que treballen amb persones grans i amb persones en situació de fragilitat.
- Sensibilització social: xerrades, tallers, actes i campanyes per fomentar la presa de consciència col·lectiva de la necessitat de defensar el bon tracte cap a les persones. Accions específiques dirigides a professionals, ciutadania, adults, infants i adolescents, gent gran i persones amb diversitat funcional.
- Intervenció: coordinació d’actuacions amb els serveis socials i altres serveis municipals davant de situacions de maltractament a persones grans o a persones en situacions de fragilitat.
Objectius
- Millorar la qualitat de vida de les persones grans i de les persones en situació de fragilitat.
- Garantir la prevenció, la detecció i l’atenció del no bon tracte i del maltractament a través d’un treball interdisciplinari i en xarxa amb els dispositius del territori.
- Respondre a les necessitats reals dels professionals que atenen a les persones grans i a les persones en situació de fragilitat quan es detecten situacions de no bon tracte i/o maltractament.
- Adequar la transmissió de la informació social, jurídica i mèdica essencial a la resta dels professionals per dissenyar un pla conjunt.
- Donar resposta a les situacions reals de no bon tracte i/o maltractament de les persones d’aquests col·lectius.
- Orientar i assessorar cada situació de forma individualitzada, coordinant els recursos públics i privats per facilitar l’atenció necessària.
Equip
- Coordinadora: Maribel Mateo
- Psiquiatre i geriatra: Josep Moya
- Pedagoga: Romina Borges
- Juristes: Yolanda Gómez i Pilar Jiménez
Quines persones viuen amb situació de vulnerabilitat?
Les persones grans, les que tenen poca autonomia personal, les seves famílies i les persones que en són cuidadores.
Quan actua el SEAP?
El SEAP actua quan els Serveis Socials Bàsics o altres serveis d’atenció a les persones detecten una situació de maltractament i la hi deriven. Acordant una reunió conjunta per a realitzar la valoració del cas i l’elaboració d’un pla d’intervenció conjunt.
Contacte
Tf. 93 685 24 00
CONSELLER COMARCAL |
José Antonio Monteagudo Urgell |
COORDINADORA TÈCNICA |
Maribel Mateo Gomà |
Correu electrònic: seap@elbaixllobregat.cat |
Telèfon de contacte: 93 685 24 00 |
Adreça: Parc Torreblanca N-340 pk 1249, 08980 - Sant Feliu de Llobregat. |