Comitè Comarcal de reforç de mesures i d'impuls socioeconòmic davant la crisi de la COVID-19 al Baix Llobregat

La situació de crisi arran de la pandèmia del Coronavirus obliga a impulsar mesures urgents i extraordinàries per fer front a la situació actual i preparar el territori pels impactes que deixarà la crisi i que s’estendran a pràcticament tots els àmbits. I no només això, en aquest moment d’incertesa en mig del desenvolupament del Decret d’Urgència, els agents socials i els responsables polítics dels municipis a traves del consell comarcal, es imprescindible que donem resposta i posem a l’abast de les persones treballadores, els autònoms i les direccions de les empreses d’eines per poder actuar i transitar en aquesta situació, a més de com recuperar i retornar a la activitat normal amb els procediments que calguin.

Davant d'aquest escenari, es crea el comitè comarcal d’impuls socioeconòmic dins el marc de les competències del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat, que actuï per articular consensos de forma immediata i reforçar el desenvolupament econòmic amb capacitat d’inclusió i de presa de decisions per a la reactivació i el retorn a l’activitat, posant a l’abast de les persones treballadores, els autònoms i les direccions d’empreses d’eines per poder actuar i transitar en aquesta situació.

Funcions

El comitè comarcal d’impuls socioeconòmic de resposta a la crisi de la COVID-19 assumeix les següents línies de treball en una primera fase:

 1. Establir una base de diagnosi i informació compartida de l’impacte de la crisi al Baix Llobregat, amb especial èmfasi en les persones i les empreses.
 2. Crear un mecanisme de seguiment dels ERTOs implementats a la comarca, els acords assolits a la negociació col·lectiva derivats de la situació de crisis que estem vivint, així com tots els efectes indesitjables em matèria sociolaboral que han afectat negativament derivades de la crisi de la COVID-19.
 3. Fer un seguiment de la situació d’empreses i autònoms en quant a problemàtiques derivades de la crisi de la COVID-19.
 4. Radar territorial: aproximació benchmarking a nivell nacional i internacional de bones pràctiques i reaccions a la crisi amb similituds al Baix Llobregat
 5. Iniciatives governamentals: valoració, consideracions i aplicació a la comarca
 6. Adoptar posicionaments conjunts d’aspectes clau de la diversitat territorial davant instàncies i AAPP superiors, incloent propostes
 7. Elaborar d'un catàleg d'actuacions i mesures dels ajuntaments de la comarca en els àmbits del comerç, fiscalitat, tràmits administratius, pagaments, atenció als autònoms i empreses, així com la resta de nivells
 8. Informar i supervisar la implementació de mesures i accions emmarcades en un Pla de Xoc pel Desenvolupament Econòmic i Acció Social a curt, mig i llarg termini, així com les sinergies amb l’estratègia territorial, per tal d’adreçar aspectes clau com la reconstrucció de l’ocupació, les mesures de seguretat o la reincorporació al treball.
 9. Informar als estaments institucionals de les administracions comarcals i reforçar la comunicació dels acords i mesures adoptades pel comitè.

Composició

Representació de la diversitat dels agents econòmics de la comarca amb funcions executives i d’informació, deliberació i capacitat de resposta dins el marc de competències del CES.

 • Consell Comarcal del Baix Llobregat
 • CCOO
 • UGT
 • PIMEC
 • AEBALL

El comitè es reserva la potestat de convidar o incorporar a les sessions els representants d’altres institucions, organismes o àmbits relacionats amb la problemàtica o amb les propostes a tractar en les reunions ordinàries (tals com el Consorci de Turisme, representants del Tercer Sector, Departaments de la Generalitat, SOC, etc.).

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte