Estratègia territorial del Baix Llobregat per al desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible

El Ple del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat, va aprovar l'11 de març de 2019 l’Estratègia territorial pel desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible del territori.

Una Estratègia Territorial que ha estat el resultat d’un consens i d’una visió compartida del que és la comarca del Baix Llobregat i de quines prioritats cal situar en el focus de les noves polítiques actives d’ocupació i de promoció econòmica, que permetin un creixement econòmic i social del territori inclusiu i sostenible i que garanteixi que aquest creixement es vegi reflectit en el benestar dels ciutadans i ciutadanes que viuen en el conjunt dels 30 municipis que conformen la comarca del Baix Llobregat

El document que és el resultat d’un llarg procés de consens i de treball conjunt entre totes les entitats que formen part del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat, i que s’estructura en cinc grans apartats:

  • El primer realitza una breu aproximació a les noves dinàmiques de governança territorial i especifica els objectius i metodologia d’elaboració de l’Estratègia Territorial.
  • El segon apartat presenta la diagnosi territorial del Baix Llobregat des de quatre dimensions a tenir en compte a l’hora d’establir les prioritats de desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible: dades generals, activitat econòmico-productiva, mercat de treball i infraestructures.
  • El tercer apartat mostra el mapa de governança de l’Estratègia Territorial del Baix Llobregat distingint quatre tipus d’actors que intervenen a la comarca (administració pública, sector empresarial i de col·laboració públic-privada, centres de coneixement i agents socials).
  • El quart apartat desenvolupa l’Estratègia Territorial del Baix Llobregat des d’una doble perspectiva. Es resumeix quin és el mapa de les prioritats per al desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible, i en segon lloc, es detallen les prioritats a desenvolupar.
  • El cinquè apartaecull una proposta de model organitzatiu que farà possible el desplegament i la gestió de l’Estratègia Territorial al Baix Llobregat.

 

Estratègia territorial del Baix Llobregat per al desenvolupament econòmic inclusiu i sostenible

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte