Comissió de Treball. Dona i Salut.

Dona i Salut, s'aborda en una comissió de treball la qual té els següents objectius:

  • Conscienciar i sensibilitzar vers la perspectiva de gènere als serveis de salut del territori,
  • Millorar la qualitat i l’equitat en les polítiques de salut.
  • Donar visibilitat a la salut en clau de dona: fer palès les condicions visibles i invisibles que afecten la salut de les dones per qüestions de gènere.
  • Fomentar una mirada feminista per garantir que les dones siguin subjectes actius en els seus processos de salut i s’eliminin les desigualtats per raons de gènere.

ENQUESTA SOBRE EL TRACTE I L'ATENCIÓ SANITÀRIA A LES DONES DEL BAIX LLOBREGAT

El Consell de Salut, en col·laboració amb el Consell de les Dones del Baix Llobregat, posa en marxa una enquesta adreçada a totes les dones majors de setze anys del Baix Llobregat amb l'objectiu de poder identificar els principals problemes que pateixen sobre el tracte i l'atenció sanitària al Baix Llobregat.
 
Segons l'OMS, el tracte digne es refereix a la percepció que té la pacient o familiar del tracte i de l'atenció proporcionada, que és a més, considerat com un dret de les pacients en rebre atenció mèdica.
 
Aquesta enquesta neix de les necessitats recollides als documents de conclusions del darrer Congrés de Dones del Baix Llobregat, celebrat a finals de 2022, i ha estat elaborada per les persones que integren la comissió de Dona i Salut del Consell de Salut. Per tant, és un treball conjunt de moltes persones i professionals, que té com a principal objectiu millorar la vida, el benestar i la salut de les dones.
 
L'enquesta vol arribar a totes les franges d'edat i que l'opinió sigui autònoma i anònima per tal que totes les dones s'expressin lliurement.
 
L'explotació de les dades recollides mitjançant aquesta enquesta, permetran, d'una banda, conèixer de primera mà la percepció de les dones sobre l'atenció mèdica, així com identificar les principals problemàtiques i treballar de manera coordinada amb la resta d'agents del territori per donar-hi una adequada resposta.
 
Es prega màxima difusió per tal de facilitar i promoure la participació de totes les dones de la comarca, i aconseguir una mostra prou significativa de cara a l'estudi.

NOTÍCIES

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte