Economia agroforestal

Activitat agrícola

L‘activitat agrícola és la principal activitat agrària que podem trobar en el Marc de Muntanyes del Baix. De fet, quasi un 10 % de la superfície són conreus, concentrats majoritàriament a la meitat sud. Tot i així, com a altres zones del territori, també hi ha hagut un forta davallada de les terres conreables, envers l’increment important de masses boscoses que anaven ocupant els terrenys abandonats. 

En destaca el cultiu de la cirera, fruiters i l’olivera o fins i tot la vinya, en les zones més Septentrionals. L’agricultura de muntanya d’aquesta zona, caracteritzada per l’orografia i l’escassetat d’aigua, entre altres, dificulta i limita l’activitat agrícola, si bé, precisament aquestes condicions, confereixen als productes resultats el tret diferencial. 

La ramaderia

Es troba representada sobretot per explotacions de petits remugats ( ovelles i cabres ) ja que són els animals que millor poden aprofitar les condicions d’explotació d’aquetes zones. A més, alguns d’aquests ramats, pasturen les franges de protecció prioritària antiincendis, de manera que realitzen una important funció per a la societat. 

Sector forestal

Ens trobem amb un entorn que pot oferir oportunitats mitjançant l’extracció de biomassa sobretot d’ aquelles zones que puguin actuar com a “tallafocs” en cas d’incendi, i sempre sota els criteris de gestió forestal sostenible, amb la qual, alimentar calderes amb les que escalfar equipaments municipals aconseguint reduint la petjada de carboni de l’activitat. Actualment hi ha 61 finques forestals amb Instrument de Gestió Forestal, que és una important eina per a permetre una gestió activa del bosc i en conseqüència, un element important per a la prevenció d’incendis i per a l’aprofitament forestal. 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte 

 

Parc Torreblanca N-340 pk 1249
08980 Sant Feliu de Llobregat

Telèfon
936852400

 

Adreça de contacte
muntanyesdelbaix@elbaixllobregat.cat