Programa de Benestar Emocional del Baix Llobregat

 

 

El Programa de Benestar Emocional del Baix Llobregat és un conjunt d’accions liderades pel Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, encaminades a millorar el benestar i la salut emocional dels infants i joves de la comarca.

El benestar emocional és un aspecte clau per garantir la bona salut i un desenvolupament personal i social satisfactori en l’etapa de la infantesa i la joventut. Per aquest motiu, esdevé fonamental la seva promoció des de tots els àmbits i perspectives possibles. En aquest sentit, el Programa de Benestar emocional del Baix Llobregat engloba tota una sèrie de serveis i intervencions de caràcter preventiu, de detecció i tractament, adreçades als infants, adolescents i joves, a les famílies i al personal de serveis professionals que els atenen i a la comunitat, amb la intenció de garantir un abordatge el més integral possible.

El catàleg posa a la vostra disposició una sèrie de formacions adreçades a professionals principalment dels àmbits social, educatiu i de la salut que interactuen dia a dia amb els infants i joves encarregats de garantir el seu benestar emocional, amb el propòsit de fomentar el debat i la reflexió sobre aquesta temàtica i dotar d’eines i recursos d’intervenció aplicables a la pràctica professional.

Us engresquem a participar de les diferents propostes que us presentem a continuació i esperem que siguin del vostre interès i sobretot que us puguin resultar útils per la vostra tasca professional i ajudin a situar el punt de mira en un tema tan cabdal com el benestar emocional.

Podeu fer la vostra preinscripció a través d'aquest enllaç

El Servei d’atenció i assessorament a famílies en conductes potencialment addictives - SAFAD Baix Llobregat, és un servei adreçat a prevenir i promoure la salut i el benestar emocional i psicològic de famílies i infants, adolescents i joves de la comarca del Baix Llobregat.
 
Té com a principals objectius:
  • Oferir orientació i assessorament a les famílies per la prevenció de conductes potencialment addictives, posant èmfasi en aquelles derivades del consum de substàncies i de l’ús d’entorns digitals.
  • Oferir tallers a les famílies per prevenir el consum de drogues i usos problemàtics dels entorns digitals dels seus fills i filles, fomentat usos respectuosos i competents.
  • Donar un servei d’atenció digital per a les famílies especialitzat en l’àmbit de les addiccions i amb accés immediat.
  • Acompanyar i assessorar a professionals de l’àmbit social, educatiu i lúdic en la prevenció de les addiccions, des dels respectius àmbits d’intervenció.

Díptic SAFAD Baix Llobregat

El taller d’entorns digitals per a famílies facilita que mares, pares i membres familiars millorin les seves capacitats per prevenir usos problemàtics de les eines digitals i millorin el seu coneixement en recursos i habilitats educatives per gestionar l’ús d’aquests entorns des de l’àmbit familiar.

Aquesta activitat facilita una major comprensió de la rellevància de la identitat digital per a adolescents i joves i impulsa la reflexió sobre com estem educant els nostres fills i filles en aquests entorns, així com les potencialitats i riscos que poden tenir.

Més informació

Aquest servei vol oferir un espai de trobada, suport, orientació i acompanyament terapèutic per millorar el benestar integral dels i les joves dels 15 als 25 anys del territori des d'una perspectiva preventiva.

L’objectiu de “Connecta’t” és prevenir i pal·liar les situacions de crisis emocional i relacional des d'un enfocament sistèmic, relacional i integral.

Més informació

El Servei de Teràpia Familiar ofereix suport orientat a acompanyar, a qualsevol família, en la millora del seu benestar familiar i social, treballant les seves dificultats a l’hora d’exercir les seves funcions de criança i acompanyant en la gestió de les relacions intrafamiliars.

Té com a principals objectius:

  • Donar orientació i assessorament a les demandes i/o necessitats de les famílies per incrementar la seva qualitat de vida a través de l’exercici d’una parentalitat/marentalitat positiva.
  •  Fomentar unes relacions educatives sanes en la família amb les quals s’adquireixin normes i valors.
  • Desenvolupar un clima de comunicació entre els membres de la unitat familiar.
  • Promoure l’organització familiar basada en la corresponsabilitat, la igualtat de gèneres i el suport parental/marental als infants i adolescents.
  • Apoderar a les famílies atorgant el poder inherent a elles mateixes com a màximes responsables en la recerca de solucions a la situació problemàtica que les envolta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte