Objectius del SIPH

La idea central que hi ha darrere de la creació d’aquest nou Servei es relligar les intervencions que ja es feien abans de la posada en funcionament del servei, reforçant-les i col·laborant a augmentar la seva eficàcia, cercant resultats de millora en la cobertura pública de les situacions de pèrdua de l'habitatge i, per tant, de major protecció de la població que s’enfronta al greu risc de perdre casa seva, amb l’objectiu d’evitar-ho, la qual cosa es tradueix en els següents objectius específics:

  1. Reforçar l’acompanyament a les famílies en situació d’exclusió residencial en processos de risc de pèrdua de l'habitatge habitual en el procés d’informació, orientació-suport, negociació, llançament i acompanyament posterior, augmentant la seva protecció.
  2. Treballar amb els agents de l’administració que actuen en els desnonaments, com els Serveis Socials i d’Habitatge locals, els SIDH, Ofideute i altres, fomentant la coordinació per a l’abordatge preventiu i efectiu de les situacions de possible pèrdua de l’habitatge.
  3. Obtenir informació prèvia a l’execució d’un llançament, sobre el risc de pèrdua de l’habitatge de famílies vulnerables, així com de les mesures que s’han pogut implementar o que es preveuen, per poder impulsar accions preventives de mediació.
  4. Participar en la coordinació dels recursos que poden evitar la pèrdua d’habitatge (ajuts, mediació i lloguers socials, allotjament temporal o definitiu, etc.) per optimitzar la seva efectivitat i, en el cas que es produeixi, gestionar les eines per minorar els efectes que aquesta pèrdua pot provocar.
  5. Vincular-se a les actuacions judicials en procediments de pèrdua d’habitatge, cercant sinergies amb les advocades defensores de les demandades i amb Jutjats, per tal que es posposi o s’aturi el desnonament fins a disposar d’una solució, almenys d’urgència.
  6. Mediar i negociar amb els propietaris de l’habitatge, buscant les solucions més adequades a cada situació a través de la negociació cas a cas, tractant d’establir formes de procedir o protocols segons tipus de casos.
  7. Cercar reconeixement i sinergies positives amb els professionals i amb el teixit social i veïnal que pugui estar acompanyament les persones o unitats familiars en risc de desnonament o que intervé sobre el territori en aquesta problemàtica social i d’habitatge.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte