SIPH - Servei d'Intervenció en situacions de Pèrdua de l'Habitatge

Com a resultat d'una extensa revisió de les polítiques socials a la comarca del Baix Llobregat i del Pla d’Inclusió Social, es va plantejar la creació d'un Servei local-comarcal d'Intervenció en situacions de Pèrdua de l'Habitatge (SIPH) com a primera de sis propostes d'actuació.

El motiu principal, donar resposta a l’augment desmesurat de desnonaments a causa de la greu crisi d'habitatge. Tot i els esforços realitzats des d’aleshores, aquests desafiaments es continuaven manifestant, especialment a nivell municipal i en municipis més petits, requerint intervencions més efectives per evitar la pèrdua d'habitatge.

En el camp de l’exclusió residencial era essencial actuar en dues línies principals: d’una banda, millorar l’eficiència de les polítiques públiques per evitar la pèrdua de l’habitatge, i de l’altra, reforçar les dirigides a aconseguir el parc d’habitatge assequible necessari, combinant ambdós tipus d’actuacions.

La connexió entre ambdues estratègies es pot resumir en la idea que «el millor allotjament d'emergència és aquell que no es necessita», i per aconseguir-ho calia reforçar encara més l’eficàcia actual de les intervencions públiques per evitar els desnonaments, ja sigui garantint la permanència a l’habitatge o a través d’un reallotjament.

Tot això ha convertit en prioritari el disseny i la creació d’un dispositiu local-comarcal per frenar els desnonaments als 15 municipis amb menys recursos per fer-hi front.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte