Banc de Bones Pràctiques: mesures Àrea Salut

ESPARREGUERA

Recomanació de no executar obres, instal·lacions i construccions al terme municipal d'Esparreguera

S'ha signat un decret de mesures en relació a l'execució d'obres privades durant la situació de pandèmia pel COVID-19 per tal d'evitar al màxim els riscos de propagació per contagi de les persones treballadores en obres.

Podeu consultar el decret: https://www.esparreguera.cat/fitxers/resolucions/2020_decret_alcaldia_714_20_obres_promocio_privada.pdf

Creació d'un vídeo de la Residència Municipal de Can Comelles

S'ha elaborat un vídeo de la Residència Municipal de Can Comelles per tal de compartir amb les famílies dels avis i àvies, i amb la ciutadania en general la bona situació de la residència i agraïr la professionalitat de les persones que hi treballen.

Podeu veure el vídeo aquí: https://twitter.com/eduardrivas/status/1241676188373979136

 

GAVÀ

Informació relativa a les mesures que cal prendre durant l’estat d’alarma

Consells i recomanacions que s’han fet arribar a totes les llars. “El confinament és essencial per evitar la propagació del coronavirus. Per això s’han fet cartell recordant les restriccions.

 • Consells a l’hora de treure a passejar el gos:
  • Obligatori que el passeig sigui curt, només per fer les seves necessitats fisiològiques
  • Han d’anar lligats
  • Portar una ampolla o “pipimplora” amb aigua i detergent per netejar els orins
  • Recollir les deposicions
  • Prioritzar els horaris de menys afluència
  • Evitar el contacte amb altres animals o persones
  • Els correcans estan tancats i no es poden utilitzar
 • Consells a l’hora d’anar a comprar, reduir residus:
  • Procurar triar els productes reduint envasos i embolcalls
  • Portar el cabàs i el carretó
 • Consells sobre malbaratament alimentari:
  • Organitzar les compres sense acumular més del necessari, ja que l’abastiment bàsic està garantit
  • No comprar més aliments dels que es menjaran per evitar que una part es faci malbé
  • Conservar el menjar sobrant i fer receptes variades per aprofitar els aliments
 • Ban de l'alcaldessa amb les mesures establertes per a la gestió de la crisi ocasionada pel COVID- 19
  • Al ban es recullen les mesures adoptades pel Consistori gavanenc des de l'inici de l'emergència sanitària.
 • Suspensió de les obres publiques i privades
  • Suspeses les obres de promoció privada que s’executin en equipaments i espais municipals.
  • Paralitzades les obres dels parcs infantils del passeig Maragall i del Mil·lenni així com de la Unió de Cooperadors.
  • L’IMPSOL també ha paralitzat les obres de la segona promoció d’habitatge públic al barri de can Ribes.
  • Només estan permeses les obres que estiguin justificades per garantir la seguretat de les persones

 

SANT BOI DE LLOBREGAT

Salut entesa com a benestar físic i emocional

Des de l’Ajuntament de Sant Boi s’estan oferint un seguit de recursos en línia que ajudin a la ciutadania a mantenir hàbits saludables, així com recomanacions d’higiene i suport i formació en tècniques que ajudin a mantenir una bona salut mental i que contribueixin a fer front als possibles conflictes de convivència tant veïnal com a casa.

 • Com afrontar els possibles conflictes de convivència a causa del coronavirus. El Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària de l'Ajuntament ha preparat el "Kit restauratiu contra el COVID-19", tres videoclips en format d'animació de caràcter pràctic que ofereixen consells i recursos per afrontar les situacions de conflicte de convivència que la situació actual de confinament pot provocar. Accés als videos: http://www.santboi.cat/npremsaw.nsf/ca-WebNPTop10-BASE/C12570A40043BB01C1258538005E000C?OpenDocument&Clau=tnoticies&Idioma=ca&Seu=N
 • Apropa´t a les persones en línia. S’ha creat un paquet de formació a distància i de fàcil accés per temps de confinament amb l’objectiu de promoure l’apropament a les persones de manera virtual conservant així una bona salut mental. Accés: http://www.santboi.cat/apropat
 • Recomanacions bàsiques per evitar la propagació del coronavirus a les comunitats de veïns. Difusió a les xarxes socials i al web municipal de mesures de prevenció que s’han d’instaurar tant si a l'edifici hi ha persones afectades com si no hi ha. Enllaç a les mesures: http://www.santboi.cat/PaginesW.nsf/Web/Planes/6251B9BA640B9046C1258535005D77BE?OpenDocument&Clau=ccomunitatveins&Idioma=ca&Seu=N
 • Des d’aquesta perspectiva holística de salut, s’estan promovent activitats culturals des de casa que contribueixin a mantenir un benestar emocional en moments de confinament, com ara teatre i mostra del patrimoni local a través de les etiquetes #culturaconfinadasb i #patrimoniconfinatsb a les xarxes socials.
 • En aquest sentit, també es vol fer un homenatge als més petis i les més petites, mitjançant una felicitació presencial d'aniversari per part de la nostra Policia Local. Ara, els i les professionals que garanteixen la seguretat, també volen col·laborar per millorar l'estat d'ànim de la canalla. Perquè els nostres nens i les nostres nenes són el present i el futur de Sant Boi. Més informació: http://www.santboi.cat/PaginesW.nsf/Web/Planes/D7282E06C8650210C125853C003FDE25?OpenDocument&Clau=aniversariespecial&Idioma=ca&Seu=N
 • D'altra banda, per tal de garantir el benestar físic i evitar la propagació del virus, s'ha intensificat la neteja i desinfecció de la via pública, especialment al voltant de centres sanitaris, mercats i comerços de Sant Boi. Més informació: https://www.youtube.com/watch?v=np96EPIlfic
 • També s'ha aconseguit a través de gestions amb la Generalitat i el Govern central, que una empresa i l’UME desinfectin les residències de persones grans de la ciutat així com l’hospital psiquiàtric Benito Menni.

Més informació:
https://twitter.com/AjSantBoi/status/1245084141542158337
https://twitter.com/AjSantBoi/status/1245298526697009157
http://www.santboi.cat/npremsaw.nsf/ca-WebNPTop10-BASE/C12570A40043BB01C1258541002ADFD6?OpenDocument&Clau=tnoticies&Idioma=ca&Seu=N

INVERTEIX ELS TEUS RECICLOS EN LA COMPRA DE MATERIAL SANITARI!

Campanya que ha destinat RECICLOS a una donació al Col·legi de Metges de Barcelona, on tots els beneficis van destinats a la campanya impulsada per la Fundació Àngel Soler Daniel. Aquesta donació consisteix en la compra de material pel personal sanitari dels centres mèdics de la provincia de Barcelona i Barcelona.
Reciclos és una iniciativa que vol explorar com les noves tecnologies i la innovació poden augmentar el nostre nivell de compromís amb el reciclatge: la persona es registra, recicla, guanya reciclos amb un valor econòmic que es poden destinar a campanyes solidàries.
Més informació.

Recomanacions per a les primeres sortides d’infants
Des del 26 d'abril, les nenes i els nens menors de 14 anys poden sortir al carrer un cop al dia, sempre amb la màxima precaució. L’Ajuntament ha elaborat una petita guia de recomanacions per ajudar les famílies a preparar l'abans, el durant i el després de les primeres sortides.
 

SANT ESTEVE SESROVIRES

Ajuda i reconeixement als establiments d’alimentació

D’una banda, es dóna suport als establiments d’alimentació amb el control de cues per ajudar-los a mantenir les normes de seguretat i d’altra banda s’han realitzat, amb la col·laboració de l’equip de serveis exteriors i policia local, unes rues que han recorregut establiment per establiment per tal de fer un reconeixement a totes les persones que estan donant un servei incansable dia rere dia als veïns i veïnes del municipi.

Neteja i desinfecció

S’ha establert un circuit de neteja i desinfecció dels carrers del municipi, del mobiliari urbà, així com dels contenidors d’escombraries. En aquestes netejes s’incideix en les zones de botigues i serveis essencials on s’està donant un servei continuat, així com a l’exterior de la residència de la Gent Gran i a l’estació de FGC.

Repartiment de material sanitari, aliments i medicaments

 • Repartiment de mascaretes i guants als comerços i serveis essencials que estan donant servei als ciutadans i les ciutadanes del municipi.
 • Repartiment de material sanitari a la residència de la gent gran Can Serra.
 • Repartiment d’aliments i medicaments a domicili.
 • Repartiment del banc d’aliments a les famílies necessitades.

 

VALLIRANA

Desinfecció residències

Contractació d'empresa especialitzada per a fer una desinfeccion a les 8 residencies d'avis (278 usuaris) del municipi que complementen les desinfeccions fetes per la Generalitat i les pròpies.

Desinfecció via pública (110 km de carrers)

A través d'una empresa voluntària del municipi s'ha fet desinfecció dels carres de tots els barris i urbanitzacions del municipi (110 km de carrer)

Desinfecció domicilis particulars mort covid-19

S'ha facilitat a una empresa del municipi que fes desinfecció a cases i espais no municipals en els que hi hagi hagut una mort per covid-19 com a mesura de recolzament a les famílies.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte