TALLER DE SENSIBILITZACIÓ CONTRA LA LGTBIFÒBIA

TALLER DE SENSIBILITZACIÓ CONTRA LA LGTBIFÒBIA ADREÇAT ALS PROFESSIONALS DE JOVENTUT DELS AJUNTAMENTS DEL BAIX LLOBREGAT

PRESENTACIÓ DEL TALLER

Des de CCOO de Catalunya s’ha impulsat la creació de l’àmbit sindical de LGTBI, atès que des dels seus inicis, Comissions Obreres s'ha identificat com un sindicat de classe, compromès amb la defensa de tots els treballadors i de les treballadores, sense fer distinció del seu gènere, edat, o origen, com tampoc ho ha fet en funció de la seva orientació i identitat sexual.
Estudis i professionals ressalten que els joves entre 14-16 anys poden estar sotmesos a un risc de Bullying, que pot desencadenar en suïcidi. Als instituts és el lloc on molts adolescents gais, lesbianes, transsexuals i intersexuals pateixen l’assetjament per la seva opció sexual i/o de gènere dels seus companys o companyes de classe.

Avui en dia encara hi ha molts prejudicis alhora de parlar obertament sobre l’orientació sexual i  la identitat de gènere entre els/les joves i adolescents, malgrat el progrés social.

CCOO vol a través d’aquest taller treballar amb els joves temes com són la discriminació, els perjudicis, la diversitat afectiva, la orientació sexual i la identitat sexual.
CCOO a través d’aquest taller vol dotar de recursos als i a les joves que en un futur poden desenvolupar la seva activitat professional a l’àmbit social alhora a entendre el context social de les persones vinculades al col•lectiu LGTBI.

DESCRIPCIÓ

En aquest taller parlem de forma oberta sobre que és l’homosexualitat, la bisexualitat, la transsexualitat i que són l’homofòbia, la lesbofòbia , la transfòbia i  la serofòbia?.
Treballem els conceptes previs com són el sexe biològic, la identitat de gènere, el rol de gènere, les pràctiques sexuals, l’orientació sexual i la diversitat sexual.

OBJECTIUS

Donar recursos i eines a les persones professionals de l’àmbit de la joventut:

  • Coneixement de conceptes bàsics i normativa LGTBI.
  • La lluita contra els perjudicis, la no discriminació i el respecte vers els col.lectius de persones LGTBI, prevenció de “buillyng” i l’assetjament  per raó d’orientació sexual i diversitat de gènere
  • Exposar algunes experiències i bones practiques per tal d’afavorir les politiques d’igualtat i LGTBI en la ciutats.
  • Eradicar l’homofòbia i la transfòbia i compartir les històries de vida amb els nostres companys i companyes que formen part del col.lectiu LGTBI.
  • Crear debat entre els dos grups de classe que es formaran i sobretot veure com a mida que van coneixent la història molts dels alumnes canviaran la seva posició com van fer molts habitants de Laramie.

A QUI S’ADREÇA?

A les persones professionals de l’àmbit de joventut i/o a qualsevol persona que pugui estar interessada en el taller.

METODOLOGIA

Treballem en una aula , en quatre hores, els conceptes previs i els continguts del taller de forma molt dinàmica, a través d’històries de vida, aportada per les persones membres de l’Àmbit LGTBI de CCOO, i amb el suport d’un dossier i un curtmetratge.
Es parla de forma oberta a través de dinàmiques de grup analitzant i reflexionant sobre els conceptes previs i els prejudicis, treballant la no discriminació i el respecte vers la les persones LGTBI.
El Taller de sensibilització va a càrrec de persones activistes que formen part de l’àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya, i de formadores i formadors sindicals de CCOO formats i preparats per els activistes de l’Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya.

MATERIAL

  • Aula amb projector i capacitat per a 30-35 persones aproximadament.
  • Vídeo “Curtmetratge”
  • Dossier amb material de suport
  • Díptic i material divers adreçat a joves
  • Polseres LGTBI, i difusió material “som com som”

RECURSOS HUMANS

Equip de Formació de l’Escola de Formació Sindical de CCOO de Catalunya
Activistes de l’Àmbit LGTBI de CCOO de Catalunya
Supervisora: Psicopedagoga , educadora social, especialitzada en infància i joventut.
Agent d’IgualtatActivistes.


Històric Formació en curs

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte