Formació en Enfocament Intercultural

Formació en Enfocament Intercultural

Al mes de febrer, el Servei Comarcal de Joventut conjuntament amb l’Agència Catalana de la Joventut de la Generalitat de Catalunya ha organitzat una formació per els /les professionals de joventut de la comarca sobre Enfocament Intercultural , s’han realitzat quatre sessions en les quals es proposava un aprenentatge progressiu integrant diverses metodologies formatives.

L’objectiu d’aquesta formació era dotar a tots els i les professionals de joventut de les eines i la mirada necessàries per a treballar amb les persones joves des d’una perspectiva decolonial, és a dir, que deixi pas a una transformació de l’estructura institucional de la societat, on el poder, el saber, el ser i el sentit de la vida mateixa no hagi de ser exclusiu i absolut a una única manera de concebre-ho, sinó que hi hagi un apropament a altres herències culturals i socials i enriquir, d’aquesta manera, els agrupaments juvenils.

El plantejament i l’activitat desenvolupada durant les quatre sessions aprofundia en els valors que altres societats diferents de la occidental tracten i defensen de manera diversa. Els agents de joventut van poder examinar els prejudicis propis i la necessitat de sensibilització amb les diferències culturals que es poden trobar en el dia a dia treballant als espais juvenils. No només des d’una perspectiva comprensiva sinó anant molt més enllà, integrant aquestes diferències com a legítimes i fins i tot, com a part de les característiques dinàmiques de la joventut atesa.

Els professionals que van fer possible aquesta formació van ser alguns dels membres del Col·lectiu i+: La Xixa Teatre i el Centre d’Estudis Africans i Interculturals (CEA).

La formació va començar amb una primera sessió de tipus conceptual, instaurant les bases del contingut del curs, la segona de tipus dinàmica, amb exercicis de reflexió personal i interacció amb les companyes, i les dues darreres sessions, es van adreçar al coneixement  d’experiències que puguin fer camí per a les possibles necessitats i/o dificultats de cada municipi en la integració de la diversitat cultural als diferents projectes o actuacions amb persones joves.

Pròximament, ja enriquits amb aquesta formació, el Consell Comarcal portarà a terme la XIII Jornada Comarcal, enguany dedicada a la «Diversitat Cultural i Social», arran de la necessitat detectada de treballar aquesta temàtica amb plena consciència de la diversitat que es troba en qualsevol espai jove, i així apropar-se cada cop més, a la realitat de les persones joves del Baix Llobregat.

 

 

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte